Елизабет Ворен (#ElizabethWarren): Приоритети у кампањи за Сенат

„Образовање. Добре јавне школе, добри јавни универзитети, и добра техничка обука нам може дати радну снагуе бољу од било које на свету. Добро обучени радници ефикасни, а они могу да нам дају снажну конкурентну предност на светским тржиштима. Улагања у наше људе плаћају највише дивиденде.
Изградња. Морамо да побољшавамо наше  путеве, мостове, масовни транспорт, као и водоводне и канализационе линије-основни услови  потребни за производњу робе и дистрибуцију на тржишту. Мој зет Стив ради у Gradall out of Plymouth. Каже ми да су водоводне и канализационе цеви у појединим деловима државе  постављене крајем 1800, а сада су трошни. Могли бисмо да побољшавамо то стање у овом тренутку, креирамо послове и улажемо у нашу будућност.
Обновљиви извори енергије. Ако сада инвестирамо у 21. веку у енергију, можемо да снизити трошкове производње за сав наш будући рад. Управо сада, обновљиви извори енергије конкуришу старим изворима енергије. Масачусетс може бити први  у свету у коришћењу зелене технологије, да се смање трошкови производње и да наши производи буду конкурентни широм света. Опет, могли бисмо то урадили овде, управо сада и стварити радних места овде, у Масачусетсу.
Истраживања. Масачусетс је светски лидеру истраживањима која се баве  новим производима и новим индустријама и ствара потражњу за новим техничким пословима. Повећање наше подршке за ову врсту истраживања помаже Масачусетсу и помаже земљи.
Локални ниво. Самозапослени и мала предузећа, као и локалне банке које их финансирају даве се у компликованим прописима. Дуга, сложена правила стварају рупе које могу велике компаније да искористе, и да мале оставе на цедилу. Морамо имати правила која се пишу имајући иа мала предузећа у виду. Ми морамо једноставно имати јасна правила са којима мали бизнис може да ради.
Радничка права. Морамо да олакша  радницима који желе да се организују да имају прилику да то ураде. Ако људи желе да раде заједно за боље плате, за бољу здравствену заштиту, као и за боље услове рада, они треба да имају право на то.
Фер трговина. Ако ћемо да продајемо своје производе остатку света, морамо да ојачамо спољнотрговининску регулативу  и да обезбедимо њихову примену. Морамо да се уверимо да и они са којима се  такмичимо воде рачуна  о  правима радника и правилима у вези са животном средином“.

Веза

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s