Али, стварно … #Harvard #Occupy #Mankiw

Професор Менкју огласио се отвореним писмом у Њујорк Тајмзу објашњавајући шта се уствари догодило почетком новембра када је један део студената напустио његово предавање. Било је то од 5 до 10 процената присутних, затим било је контраша па и најмање један покајник, студент који је изашао јер је хтео да подржи протест, а затим се вратио да би не пропустио предавање.

Професор Менкју објашњава да студенти не знају зашто протествују јер је његов курс и његов уџбеник мејнстрим уџбеник, да економија и није дала дефинитивне одговоре на горећа питања и да сви заједно имамо много да учимо. Менкју се нада да ће неки од студената који су напустили наставу изабрати да се баве управо економијом и да ће у будућности и сами понудити нове уџбенике и нове идеје.

Лично, да немам оволико година колико имам, био бих најблаже речено шокиран читавим овим догађањима. Овако, као и господин Шојић, могу да будем „изненађен и увређен“.

Иначе, узгред буди речено, недељу дана касније појавио се на истом месту одговор једног професора који одбацује главни аргуменат одбране о „мејнстрим уџбенику“ тврдећи да се студентима мора понудити и алтернативни погледи на економске проблеме  што би им омогућило слободу избора.

Know What You’re Protesting

Letters: Economics and Ideology

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s