Ударци испод појаса су наша стварност #ProfKrugman #Keynes #Ricardian_equivalence

Колико сам пута већ писао о професору Кругману (не заносим се да је и последњи)? Рекох, О ПРОФЕСОРУ Кругману. Писати О РАДУ професора Кругмана је нешто сасвим друго.

Наставља се бурна расправа о Рикардијанској еквиваленцији. Најновији Кругман чланак: Нико не разуме дуг (Nobody Understands Debt) није оно што овом приликом желим да напишем. Наиме, у јеку расправе шта је Рикардо написао и/или мислио о ефектима стимулативне пореске политике, Кругману се подмеће једна врло опака ствар, а то је да отворено промовише кејнзијанизам иако је Џон Мајнард Кејнз има извесне антисемитске погледе (неки есеј као 17-огодишњак!) („I wonder if Krugman also credits Keynes’s views on Jews“).

Невероватно! „Питам се да ли Кругман подржава и Кејнзове погледе на Јевреје?“ Какав је то аргуменат? Да ли је то научна расправа? Какве то везе има са порезима и Рикардом?

Не, нисам изненађен. Можда сам ја оматорио толико да ме ова „тачка преокрета“ не може изненадити. И до сада је било „прљавих напада“ – рецимо, професор Кругман је називан јако погрдним именима чему не желим да дам ни тренутак простора ни времена. Али, оваква оптужба чини се да прелази сваку границу.

Зато се ја држим Партизана! 🙂

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s