Зидајте школе, деца вас моле (Змај)! #UNEP #Rioplus20

Не, не желим да доказујем да су знање и вештине и искуство (људски капитал) на цени и да му Велика Рецесија ништа не може. Нека чињенице  говоре.

Двадесет експерата из области очувања животне средине урадило је извештај за УНЕП, после целогодишњих консултација за око 400 стручњака из целог света и дефинисало 21 неуралгичнну тачку зелене економије за 21. век. Управљање одрживим развојем (тачније зеленом економијом) на првом је месту, а затим долази аларматни податак да недостаје људски капитал како за изградњу, вођење тако и за примену стратегије.  (Борба против глади је на трећем месту.)

Човек мора да се упита да ли је то могуће. Где су ти силни тренинзи, формални, неформални и информални, где су ти силни универзитети и факултети, међународне и регионалне институције и фондови широм планете па да опет будем у ситуацији да недостаје знање, вештине, адекватни методи учења.

Зидајте школе, деца вас моле –  певао је чика Јова. Али стварно!

„A green economy will only be realised if experts are trained to deal with the sustainable development challenges, a UNEP report says – The world is facing a major shortage of experts capable of tackling sustainable development challenges that could undermine efforts to achieve a green economy, a top-level advisory panel to the UN Environment Programme (UNEP) warned this week. „

Веза

Link to full report  [3.86MB]

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s