Мислити својом главом #Burry

Прича о младићу који је победио финансијску кризу. Мајкл Бари, 32 године, човек је који је са својим хеџ фондом у периоду од 2000. до 2008.г. направио добит од готово 500 процената док је просечна стопа за S&P 500 била само 2 процента!!!

Као у најлуђем холивудском трилеру Бери је био апсолутно усамљен у свом подухвату. Нико од инвеститора није веровао у његове замисли. Проглашаван је чудаком, вређан и оспораван. Капитал је нестајао из Беријевог хеџфонда тако да је у једном тренутку морао да „зароби“ један његов део изазивајући бес инвеститора.

И? Када се завеса спустила током 2007. године нико од инвеститора који су добили неколико пута више него што су уложили није се јавио Берију. У ствари један јесте:  извесни Лепеман из Дојче банке.

За себе Бери тврди да није шпекулант, да је све време веровато да је сто посто у праву и да систем који је постојао није могао да се одржи. Жаргоном финансијских стручњака, Берије је трагао за инвестирањем на дуго, а не на кратко како се то обично представља. Да је то тако говори и чињеница да је Бери затворио свој хеџфонд и садаинвестира само свој соптвени новац. Размишљати својом  главом и не зависити ни од кога!

Препоручујем да погледате следећи видео.

„By June 30, 2008, any investor who had stuck with Scion Capital from its beginning, on November 1, 2000, had a gain, after fees and expenses, of 489.34 percent. (The gross gain of the fund had been 726 percent.) Over the same period the S&P 500 returned just a bit more than 2 percent.

Michael Burry clipped the Bloomberg article and e-mailed it around the office with a note: “Lippmann is the guy that essentially took my idea and ran with it. To his credit.” His own investors, whose money he was doubling and more, said little. There came no apologies, and no gratitude. “Nobody came back and said, ‘Yeah, you were right,’” he said. “It was very quiet. It was extremely quiet.”

Веза

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s