Одавде до вечности – образовни систем у Русији #euronews_lw

Најновији видео клип о образовању у Русији (https://twitter.com/#!/euronews_lw). Нова школа – школа критичког мишљења. Пре свега васпитна па онда образовна институција. „Наша школа пружа образовање у ширем смислу. Образовање које развија све личне потенцијале. Паметна, а лоша особа је гора ствар него глупа и лоша. Зато је битно правити пре свега добре, а потом паметне људе“.

А слушајте ово: предавање укључују „часове антиманипулације“ – интерпретирање скривених порука у медијима. Циљ је да се свако дете оспособи да мисли својом главом.

Мој коментар као и увек врло кратак: тренутно је актуелан конкурс за наставнике са темом критичко мишљење. У видео поруци организатора управо је, као један од задатака, постављен и циљ да се критичким мишљењем формира особа којом неће бити могуће тако лако манипулисати.

„We educate children in a broad sense. The education we give them includes developing their personal potential. A smart villain is worse than a stupid one. So it is primordial to make a good person first, and then a clever one. Lessons include „anti-manipulation classes“ – interpreting hidden messages in the media. The aim is to make each child capable of independent thought.“

Advertisements

2 thoughts on “Одавде до вечности – образовни систем у Русији #euronews_lw

  1. Повратни пинг: Новитети у новој школи « Био-блог

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s