„Са великом моћи долази и велика одговорност“ #SocialMedia #CriticalThinking

Социјалне мреже су без сумње моћно оружје. Могу се употебити за добро или зло. Од нас зависи.

Међутим, ако се настави тренд некритичког прослеђивања свега и свачега што стиже од наших пријатеља, само зато што бар на први поглед излгледа интересатно и за око привлачно, ако на свој зид постављамо баш све што видимо на разноразним местима, а чини се да са собом носи позитивну поруку, онда је само питање времена када ћемо „ући у машину“ и урадити и заложити се за нешто против чега смо.

Ко не размишља критички, лак је плен манипулације и ризикује да буде средство некога чије намере нимало нису позитивне.

Заиста ретко зрео и промишљен текст. Надам се да ће бити више оних који ће га прочитати и уочити његову врло значајну поруку. Да будем искрен сумњам у то. Зато, ако ништа друго, нека ово буде мој скроман прилог нашем колективном отрежњењу (парафраза из чувене Лазине приповетке Све ће то народ позлатити.)

“ The question is, how long before this power is manipulated by those who’s intentions aren’t pure?  How long before someone who wants to change opinions internationally realises that it only takes 1% of social media users to not question our glossy video before it goes viral?  Would it be possible for the right campaign to turn us against a part of society of our choice?

The job of the intelligent being is to challenge everything and reason why.  As long as we all do this, we can keep the world safe from people trying to abuse a system meant for good“.

Link

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s