O, Партизане, волимо те, срцем свим #Euroleague Imagine that you could attend in person only one more #basketball game in your lifetime. How would you choose?

Ни болест није могла да ме спречи да будем у Пиониру (духовно). Када ме је докторка ујутро питала како сам, одговорио сам да бих био још боље да смо синоћ победили. „Нисте се ваљда нервирали“. „Наравно да јесам“, одговорио сам, без покушаја да објасним да је мелем за моје црно бело срце када сам уз свој Партизан.

Погледала ме је чудно, али сам у њеном погледу схватио да не вреди да било шта каже. Осетила је да је то нешто за мене много важно и да зато никако не може бити лоше.

А у соби  до мене, инвалид, човек без стопала једне ноге и пола друге, тежак болесник, али Гробар неописани. „Како сам ја само волео Мују“ (Мустафа Хасанагић). И када је Муја те далеке 1966.г. дао гол који је грехотом поништен, у неком дому у Босни, у сали са 500 тина душа, бацио је столицу и оштетио шлафон. Сутра је био избачен, док се његов друг из Костолца солидарисао и кренуо са њим у живот. Пољубио је крст који сам добио на југу и рекао: „Е, судбине, ја у болницу да пољубим јерусалимски крст!“

О, каква терапија! Срце куца као поново рођено. Живео Партизан, смрт фашизму!

“ The place that guarantees a great basketball experience is Pionir Arena in Belgrade. And the circumstance that could make it unforgettable is a visit to Pionir by one of the Euroleague superpowers. On those game nights, hours before tipoff, Belgrade buzzes with anticipation. The singing starts on the way to the game and builds until the choir is 7,000 strong, raising their voices as one. Everybody wears black and white. Nobody sits down. Everybody waves something to show their team pride. And the serenade continues until long after the game ends, win or lose. The Pionior home team, Partizan mt:s Belgrade, has a knack for knocking off the biggest clubs.“

Link

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s