Koруптив – осми #падеж у нашем образовању STRENGTHENING INTEGRITY AND FIGHTING #CORRUPTION IN #EDUCATION #SERBIA

See on Scoop.itSustainable Economics

The stakes associated with good education are high and growing higher Education is typically the second or third biggest domain of public expenditure Education

Вукашин Б Васић‘s insight:

Већ сам писао о извештају ОЕЦД о „Јачању интегритета и борби против коруупције у образовању у Србији“ . Ево и ППТ господина Миловановића коју је управо сада објавио департман ОЕЦД посвећен образовању.

Мој је утисак да је презентација довољно информативна иако делује уопштено без радикалних налаза односно препорука. То је ваљда зато што сви они који генеришу и одржавају корупцију говоре истим језиком, раде истим, добро опробаним методама.

Поновићу још једном: корупција (у просвети) је у стању метастазе. По мом скромном мишљењу, носиоци корупције су наставници (директори, ПП служба) „лоши ђаци“ (нобеловац Стиглиц/освета лоших ђака, професор Зец) који су се некако домогли дневника и акредитација за курсеве, наставници који су много пропустили у свом сопственом образовању и замишљају да ће се, што је систем корумпиранији, то њихово незнање и нестручност мање видети. То су наставници који се и даље поптисују отиском палца, од светских језика говоре језике већине југословенских народа и народности, а у комуникацији користе само два, највише три падежа (обавезно коруптив), красе се лентама и којекаквим плакетама лечећи на тај начин своје комплексе у својим „племенима“. А да се Власи не би досетили, они су и најгласнији у прозивању својих колега (највише на плану ИКТ, јер су ту научили да притисну покоје дугме, изгуглају по коју страницу). Наравно, у тој прозивци своју струку не помињу. Далеко било.

Али, како то у животу бива (како је драги Бог, у свом плану, поставио), увек ће се наћи неко да сведочи о њиховом незнању. Ни корупција им неће помоћи. Не, не.

See on www.slideshare.net

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s