Крадем јер сви краду The #Financial #Crisis Could Be Impacting Our #Morality

See on Scoop.itSustainable Economics

The financial crisis didn’t just hurt the economy. It also may have done major damage to our collective moral standards, a new study suggests. „Nobody has said they [the big banks] were wrong, nobody has said they would do things differently, so I think trust has eroded in a dramatic way,“ Ariely said, „and unless we do something I don’t know how it’s going to be fixed.“

Вукашин Б Васић‘s insight:

Оправдање за неморал, за нетичко пословно понашање. Криза је чудо, пада вам свашта на памет па и да изигравате Робина Худа – ви у ствари не крадете, само узимате (од кога? богатих) оно што је ваше.

Истраживање на једном од најеминентијих универзитета у свету (Дјук) показало је да се више краде, вара у условима суноврата. Довољно је људима рећи да су преварени, да су жртве и они ће спустити своју границу толеранције на неморал.  Посебно ако су свесни чињенице да нико није процесуиран у вези са околностима у којима је балон прснуо. Ево, управо се навршило пет година од почетка Велике рецесије и изгледа да нема знакова одрживог опоравка. Професор Аријели се пита: „Ако нешто не урадимо, не знам како ћемо се извући“.

See on www.huffingtonpost.com

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s