Револуција (у образовању) у правом смислу речи? #Leadership for #21stCentury #Learning | #OECD READ edition

See on Scoop.itSustainable Economics

This book clarifies the concepts and the dimensions of Learning Leadership. „The term is not commonly used but we have chosen it to emphasise how important leading and designing for learning is … It is specifically focused on the design, implementation and sustainability on innovative, powerful, holistic learning environments aimed at young people“

Вукашин Б Васић‘s insight:

Пратим професора John MacBeath на Курсери (завршио два од осам курсева у серији Foundations of Teaching for Learning) па сам са посебним занимањем прелистао ОЕЦД публикацију која је пред нама, публикацију која је изашла буквално испод чекића. Ово ми се чини апсолутно фантастично! Чини се да би требало да под хитно оставимо све наше приче на страну (неке би најбоље било да заборавимо комплетно) и да се посветимо овом тексту. Ево теме за онлајн вебинаре, конференције уживо, интерне трибине, теме за блогове, ФБ групе.

Дозволите да само скренем пажњу да није први пут да ОЕЦД изађе са „револуционарним стварима“ које су оставиле трага и у струци и у науци. Изгледа да то више није случајно. Мени се чини да би неке ствари постале далеко јасније ако бисмо поставили питање: зар ни највећи светски универзитети немају капацитет за тако нешто?

See on www.keepeek.com

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s