The New Philosophers

At a recent meeting of G-20 finance ministers, US Treasury Secretary Jack Lew discussed “philosophical differences with some of our friends in Europe” before urging Europeans to do more to boost growth. His reference to philosophy gets to the heart of why Europe is finding it so difficult to escape from its current malaise.

Source: www.project-syndicate.org

Професор Џејмс објашњава „позадину“ разлика у схватању начина изласка из Велике Рецесије. Најједноставније речено, савремена контраверза стимулација vs аскетска штедња (austerity) постала је философска контраверза, а каква таква тешко се може превазићи. Слично као што су вековима супростављене Платонова и Аристотелова философија, Кантова и Бентам/Милова.

Паскал је једном рекао да није имао времена да пише кратко. Професор Џејмс, који је професор историје и међународних односа на Принстону, имао времена или не, у пар реченица маестрално је описао нашу мрачну глобалну економску стварност. Кад неко „зна знање“ онда му није тешко ни да га тако ефектно пренесе.

Зар је потребно да додам да сам „фан“ Џона Стјуарта Мила још од давних времена када сам учио и писао о аргументу младих индустрија?

See on Scoop.itSustainable Economics

Advertisements

One thought on “The New Philosophers

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s