European Commission agrees to use social progress tool alongside GDP

The Social Progress Index, now used by the European Commission, considers social and environmental indicators to measure a country’s success

Source: www.theguardian.com

И тако, док се наша заједница бори да реализује мере ригорозне штедње (са једне стране, неморлано избегавање ове мере у јавним службама разноразним формалним методама, са друге стране, маратонски штрајк у просвети са свим несагледивим последицама) не обазирући се на друштвене импликације свега поменутог, Европска комисија одбацује раст ДП као недовољан и непотпун индикатор опоравка из Велике рецесије и кризе еврозоне. ЕК је зато прихватила Индекс друштвеног прогреса харвардског чудотворца професора Мајкла Портера (композитни индекс од 52 показатеља).

Можда у овоме можемо наћи једно од објашњења зашто у нашој заједници ММФ жари и пали. ММФ очигледно не занима друштвена кохезија, друштвени прогрес и просперитет, инклузивни раст. Фискална консолидација је постала мантра (Министар Вујовић, министар Вербић).

Зато смо у абнормалној ситуацији да журимо у ЕУ, а за то нас „припрема“ ММФ, а не, рецимо, поменута Европска комисија или Евроспка централна банка, Европска банка за обновуи и развој итд.

Ко има ухо да чује, нека чује!

See on Scoop.itSustainable Business

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s