“If these kids are the future, we are screwed”: Berkeley students demand take-home midterm exam instead of an in-class test because their “well beings” are hurt

“ The termites continue gnawing deeper into the foundations of American universities. Here’s a new incident that happened at the University of California at Berkeley, and shows not only the deep sense of entitlement that many students have, but their lack of respect for both their professors and the way education is supposed to work. When…“

berkli

Вукашин Б Васић’s insight:
Шта бисте ви урадили да сте професор? Студент који чека да тест почне?
Група студената на Берклију прекида колоквијум и затева да им се тест замени есејем који ће радити код куће уз образложење да су под стресом због земљотреса и урагана који су погодили Мексико.
Да ли је ово што гледамо слобода говора? Да ли је слобода говора када вас прекидају и етикетирају за расизам и неемпатичност, а ви се само трудите да радите свој посао најбоље што знате? Или, да ли је ипак аргумент ове групе студената ваљан, да смо сви постали толико безосећајни, неемпатични и без разумевања те не можемо да схватимо и прихватимо ове младе људе који саосећају са своји сународницима који стардају и пате погођени природним катастрофама?
Као економиста који понешто зна шта се догађа на глобалном плану уверен сам да је цивилизација прешла тачку после које нема повратка.
Као човек још увек се надам да нисам у праву. Чуда су увек могућа, зар не? Разуме се да алудирам на божанску интервенцију.
Ко има ухо да чује нека чује.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s